Regering denkt aan ‘vluchtelingendorpen’ om Oekraïners te huisvesten: NRC

Regering denkt aan ‘vluchtelingendorpen’ om Oekraïners te huisvesten: NRC

De regering overweegt de mogelijkheid om Oekraïense vluchtelingen onder te brengen in zogenaamde vluchtelingendorpen, aangezien hun aantal de komende zes maanden in de honderdduizenden kan lopen. NRC rapporten.

De krant had toegang tot een overheidsinventaris waarin de mogelijkheid om dergelijke dorpen te stichten, die duizenden Oekraïners zouden kunnen huisvesten, wordt genoemd, maar zonder veel details.

Het document, waarvan de officiële status onduidelijk is, zei ook dat Oekraïners de politie zouden kunnen helpen bij het handhaven van de openbare orde in de dorpen als een vorm van ‘zelforganisatie’.

De in het document geciteerde politie maakt zich echter zorgen dat de dorpen de Oekraïners blootstellen aan uitbuiting. Ook waarschuwen ze dat ‘identificatie’ belangrijk is om vluchtelingen uit andere landen uit te sluiten van menging.

Oekraïense vluchtelingen hoeven niet de reguliere vluchtelingenprocedures te doorlopen.

Vluchtelingenwerkgroep Vluchtelingenwerk heeft ook gezegd dat het plan verdeeldheid zou zaaien en de integratie zou belemmeren van vluchtelingen die voor een langere periode of zelfs permanent in Nederland verblijven. Telegraaf meldde.

De regering heeft de 25 veiligheidsdiensten gevraagd om 50.000 plaatsen te bedenken om vluchtelingen op te vangen en duizenden particulieren hebben ook aangeboden vluchtelingengezinnen op te vangen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment