Recordprijsstijgingen in september

Recordprijsstijgingen in september

De huizenprijsstijgingen hebben opnieuw nieuwe records gebroken, aangezien er minder huizen van eigenaar wisselden en de verkoopprijzen in het derde kwartaal van dit jaar met bijna een vijfde jaar op jaar stegen.

Volgens de CBS Nederlands statistiekbureau en Kadaster Kadaster, van juli tot eind september 13,4% minder woningen van eigenaar gewisseld dan in dezelfde periode een jaar eerder, met een gemiddelde prijsstijging van 17,5%.

De stijging in de maand september (18,5%) was de grootste sinds juli 2000, zo blijkt uit een afzonderlijke CBS studie. De prijzen stijgen sinds juni 2013, toen de markt op een dieptepunt stond en de CBS huizenprijsindex vorige maand op het hoogste punt ooit stond.

In vergelijking met juni 2013 waren de prijzen in september dit jaar 81% hoger. Net als de afgelopen maanden waren er beduidend minder transacties dan een jaar eerder. In heel 2021 zijn tot nu toe in totaal echter bijna 3% meer huizen van eigenaar gewisseld dan in 2020, met 173.289 geregistreerde verkopen.

De DNB De Nederlandse Bank heeft ernstige zorgen geuit dat de huizenprijzen te hoog zijn en dat mensen, vooral starters, te veel schulden aangaan, terwijl Nederlandse banken onvoldoende reserves aanhouden.

Nederland heeft de hoogste percentage hypotheekschuld in de Europese Unie, en de DNB deze maand riep op tot strengere leennormen en afschaffing van belastingvoordelen voor alle huiseigenaren en starters om te komen tot ‘een evenwichtiger woningmarkt’.

‘In een staat van patstelling, wordt het gekenmerkt door slechte bereikbaarheid, risicovol leengedrag, aanbodtekorten en grote ongerechtvaardigde discrepanties tussen het bezitten van een woning en het huren van een woning in de vrije huursector’, zei het.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment