Recordaantal coronavirusgevallen per dag, ziekenhuisopnames ‘snel oplopen’

Recordaantal coronavirusgevallen per dag, ziekenhuisopnames ‘snel oplopen’

In de afgelopen 24 uur werden in Nederland meer dan 19.000 mensen positief bevonden voor het coronavirus, waarmee het vorige dagelijkse record met bijna 3.000 werd verbroken.

Uit de laatste cijfers van het RIVM blijkt ook dat 19,2% van alle testen een positief resultaat had, zelf een record, terwijl het zevendaags gemiddelde klom naar 14.499.

De 19.274 positieve tests bevatten enkele resultaten van het weekend die vertraging hadden opgelopen vanwege technische problemen. Maar maandag doken er meer problemen op toen testcentra in de grote steden geen capaciteit meer hadden voor afspraken.

Jacqueline Toonen, woordvoerder van het lokale gezondheidsnetwerk GGD, zei dat er wordt gewerkt aan het toevoegen van meer testslots aan het systeem.

‘We doen ons best om iedereen zo snel mogelijk in te plannen voor een proefafspraak’ ze zei.

‘Door de grote vraag moeten mensen soms langer wachten of verder reizen om getest te worden. We vragen mensen begripvol te zijn. Als mensen er niet direct door kunnen komen, vragen we ze hun telefoon niet op automatische nummerherhaling te zetten, maar het later op de dag nog eens te proberen.’

Volgens Ernst Kuipers, voorzitter van het landelijke netwerk voor acute zorg LNAZ, ligt het aantal ziekenhuispatiënten op koers om tegen het huidige tempo eind volgende week het piekniveau van afgelopen winter van 2.800 te bereiken.

Het aantal steeg maandag met 122 tot 1.985, het hoogste niveau sinds 19 mei. Op dit moment worden 380 patiënten behandeld op de intensive care, drie meer dan op zondag.

Kuipers vertelde een technische briefing in het parlement: ‘In de afgelopen zeven weken is het aantal opnames per dag verzesvoudigd.

‘We hebben momenteel 250 opnames per dag en het stijgt. Over een week zitten we op 2.600. Een paar dagen later overschrijden we de hoogste piek van afgelopen winter van 2.800 mensen. En de stijging is nog lang niet voorbij. De ontwikkelingen gaan zo snel dat het heel moeilijk te voorspellen is.’

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 24 doden per dag, tegen 23 een week geleden. Niet alle sterfgevallen worden gemeld bij het RIVM; een latere analyse van overlijdensakten door het CBS voor de eerste 15 maanden van de pandemie wees uit dat het werkelijke cijfer ongeveer 60% hoger was.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment