Rechtse omroep Ongehoord Nederland gekoppeld aan antisemitische website

Rechtse omroep Ongehoord Nederland gekoppeld aan antisemitische website

Een van de leidende leden van de rechtse omroep Ongehoord Nederland (ON) beheert een website die regelmatig antisemitische propaganda publiceert, de NRC heeft onthuld.

Taco Dankers is voorzitter van de raad van commissarissen van ON, dat na het overschrijden van de drempel van 50.000 betalende abonnees in januari hoopt te gaan uitzenden op de Nederlandse publieke zenders.

Maar de 56-jarige is ook redacteur van Gefira, een onderzoeksstichting die zichzelf omschrijft als ‘onderdeel van een pan-Europese denktank’ gericht op de EU, de erfenis van de financiële crisis van 2008 en ‘de noodtoestand van jihadistische netwerken mogelijk gemaakt door de moderne media’.

Volgens de krant bevatten Gefira’s online bulletins en posts op sociale media beweringen dat massamigratie in Europa een Joods complot is om ‘verdun de westerse gemeenschap‘, beweren dat Joden verantwoordelijk waren voor 50% van de Nederlandse slavenhandel, en tekeer gaan tegen een mondiale financiële elite die ‘economieën tot stand brengt en … ze doet instorten’.

Eddo Verdoner, nationaal coördinator antisemitismebestrijding, vertelde de NRC dat hij de ‘pure haat’ op de website van Gefira zou bespreken met het OM en riep op tot ‘directe actie’.

Hij beschreef een recente editie van het Gefira Bulletin, beperkt tot betalende abonnees, als ‘een manifest dat uit de Tweede Wereldoorlog had kunnen komen’ vol ‘nazi-retoriek… die tot geweld kan leiden’.

internet

Verdoner werd in april benoemd door minister van Justitie Ferd Grapperhaus, wie zei antisemitisme? prominenter geworden door het ‘toenemende gebruik van internet en sociale media en de complottheorieën rond Covid-19’.

Minister van Media Arie Slob voorlopig goedgekeurde aanvraag van ON om in juli programma’s te maken voor de reguliere Nederlandse zenders, maar waarschuwde dat er ‘geen plaats zou zijn voor het verspreiden van onbetrouwbaar nieuws en desinformatie’.

De bekendste oprichter van ON is voormalig oorlogscorrespondent Arnold Karskens, die heeft gezegd dat de zender bedoeld is als tegenwicht voor de reguliere media, waarbij de nadruk ligt op zaken als immigratie en de EU.

Kritiek

‘Wij voelen een morele verantwoordelijkheid om de kritiek die in Nederland rijk is op een verantwoorde manier te kanaliseren’ Karskens zei toen hij het project in 2019 onthulde.

ON sluit nauw aan bij extreemrechtse partijen zoals de PVV en Forum voor Democratie van Geert Wilders en is beschreven als een Nederlandse versie van Fox News.

De posts en bulletins van Dankers botsen met Karskens’ eigen visie op Israël. Als zelfverklaarde nazi-jager heeft hij gezegd dat ON een meer pro-Israëlische lijn zal volgen dan andere Nederlandse media. In 2019 diende hij bij de politie klacht in tegen het NOS Journaal wegens vermeende antisemitische berichtgeving, maar het OM weigerde de omroep voor de rechter te dagen.

Noch Dankers noch Karskens wilden commentaar geven op het NRC-rapport.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment