Rechter beveelt Volt om verdreven parlementslid te herstellen en kent haar schadevergoeding toe

Rechter beveelt Volt om verdreven parlementslid te herstellen en kent haar schadevergoeding toe

De rechtbank Amsterdam heeft de jonge politieke partij Volt bevolen om herstel een MP die uit de partij werd gezet nadat verschillende klachten over haar gedrag bij ambtenaren waren ingediend.

De rechtbank kende Nilüfer Gündogan ook een schadevergoeding van 5.000 euro toe, wat volgens experts ongebruikelijk is in een kort geding.

Gündogan was vorige maand geschorst en tkip verdreven nadat een reeks aantijgingen tegen haar waren geuit. Geen van de klachten is openbaar gemaakt en een intern onderzoek naar de claims is nog niet afgerond.

De partij zei 13 klachten over haar te hebben ontvangen, variërend van ongewenste seksuele toenadering tot intimidatie en misbruik van haar positie. Gündogan heeft ontkend correct te hebben gehandeld en zei dat ze geen idee had welke claims tegen haar werden ingediend.

De rechter constateerde dat de partij actie had ondernomen naar aanleiding van het The Voice of Holland-schandaal en zei dat het begrijpelijk was dat de ‘jonge en relatief onervaren partijleiding’ geschrokken was toen de eerste klachten binnenkwamen.

Desondanks oordeelde de rechtbank dat Volt ‘te ver op de verkeerde weg was gegaan’ en niet in overeenstemming met haar statuten had gehandeld.

Onvoldoende bewijs

Er was volgens de rechter onvoldoende juridische en inhoudelijke gronden om het parlementslid te schorsen. Daarnaast stelt de rechtbank vast dat het onderzoeksbureau in een tussentijds rapport heeft gezegd dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken.

Een geëmotioneerde Gündogan zei na de uitspraak dat het belangrijkste voor haar was om haar naam te kunnen zuiveren, zodat haar kind kon opgroeien zonder vragen te stellen over waar ze van beschuldigd was.

‘Welke andere keuze had ik?’ [other than to go to court]’, zei ze tegen verslaggevers.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment