Rechten is de meest populaire opleiding onder nieuwe studenten

Rechten is de meest populaire opleiding onder nieuwe studenten

Rechten was het afgelopen studiejaar de populairste bacheloropleiding onder eerstejaarsstudenten, maar de populariteit van sociologie en maatschappijleer steeg met 43%, zo blijkt uit een onafhankelijke gids voor het hoger onderwijs in Nederland.

In totaal schreven 6.403 nieuwe studenten zich in om rechten te studeren, een stijging van 17% ten opzichte van het academiejaar 2019-20, volgens de auteurs van de Gids voor universiteiten.

Ondertussen zou de toename van het aantal studenten sociologie te wijten kunnen zijn aan een grotere focus op ‘sociale betrokkenheid’ bij oudere tieners, aldus de samenstellers van het rapport.

‘Ze zijn opgegroeid in een periode waarin thema’s als de klimaatcrisis, genderdiscussies en ongelijkheid de boventoon voeren’, aldus de samenstellers. ‘In dat licht bezien is het niet verwonderlijk dat er meer belangstelling is voor dit vakgebied.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment