Rechtbank vertelt Nederlandse staat om meer jihadistische bruiden terug te halen om terecht te staan

Rechtbank vertelt Nederlandse staat om meer jihadistische bruiden terug te halen om terecht te staan

Rechters in Rotterdam hebben opnieuw bepaald dat de Nederlandse staat een groep moeders en kinderen uit Syrië terug naar Nederland moet halen om de vrouwen te laten vervolgen.

De rechtbank oordeelde in een besloten zitting dat de staat binnen vier maanden 12 vrouwen en hun 29 kinderen moet halen Telegraaf meldde.

Nederland wil de vrouwen vervolgen voor hun rol in de terreurgroep IS en de vrouwen zeggen dat ze persoonlijk voor de rechter willen verschijnen, wat hun recht is.

De rechtbanken kwamen eerder tot vergelijkbare uitspraken, maar dit is de grootste groep vrouwen die bij een enkele hoorzitting betrokken is, aldus de krant.

In februari bracht Nederland terug vijf vrouwen en 11 kinderen uit het Koerdische vluchtelingenkamp Al Roj in het noorden van Syrië. Ze worden geconfronteerd met verschillende aanklachten, waaronder lidmaatschap van een terroristische organisatie en het voorbereiden van terroristische daden.

Nederland worstelt met de beslissing wat te doen met zijn jihadistische bruiden en kinderen en de regering heeft gezegd niet actief te zullen proberen Nederlanders terug te halen omdat het te gevaarlijk is voor ambtenaren om de reis te maken.

Afgelopen juni bracht Nederland Ilham B terug uit Gouda, samen met drie kinderen, van wie er één een 12-jarige was die door haar moeder zou zijn ontvoerd en meegenomen naar Syrië.

Ook Ilham B had het recht geëist om persoonlijk voor de rechtbank te verschijnen – een claim die eerder dit jaar door rechters werd toegewezen. Eerder deze week zei het openbaar ministerie dat ze acht jaar cel moet krijgen voor haar rol binnen Islamitische Staat.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment