ratten! Amsterdam verbiedt het voeren van oud brood aan eenden en duiven

ratten! Amsterdam verbiedt het voeren van oud brood aan eenden en duiven

De gemeente Amsterdam vaardigt vanaf de lente van dit jaar een stadsbreed verbod uit op het voeren van eenden en duiven om het groeiende aantal ratten in de hoofdstad in te dammen.

Rapporten over ratten stegen met 60% tot 5.441 in 2020 en de ongediertebestrijders van de gezondheidsraad werden zo’n 3.200 keer opgeroepen. De cijfers van vorig jaar zijn nog niet bekend, maar er is geen reden om te twijfelen dat de cijfers nog hoger zullen zijn, vertelde een woordvoerder aan de Parool.

In Amsterdam Zuid, Oost en meest recentelijk West gold al een verbod en de rest van de stad volgt naar verwachting later deze maand.

De zeven stadsdelen van de stad voeren een gezamenlijke campagne om mensen bewust te maken van het probleem.

‘De meeste mensen houden van het idee om de eendjes te voeren, maar in werkelijkheid is het niet zo leuk’, zegt West-functionaris Carolien de Heer tegen de krant. ‘Voedsel wordt verspreid en ratten grijpen hun kans. Bovendien is brood veel te zout en mogelijk zelfs gevaarlijk voor eenden. Je doet ze echt geen plezier’.

Het voeren van eenden en duiven is niet de enige oorzaak van het groeiend aantal ratten, aldus De Heer. Vuilniszakken met voedsel die naast (overvolle) bakken worden gedumpt, zijn een andere reden voor de rattenplaag in de stad.

Het toezicht op het verbod en het uitdelen van boetes aan grootouders die de eendjes voeren met de kleinkinderen gaat niet gebeuren, zei De Heer, maar mensen zullen te horen krijgen waarom het voeren van vogels wordt ontmoedigd.

Mensen die in Noord, Nieuw-West, West en Oost wonen kunnen hun oudbakken brood meenemen naar special ‘broodtrommels’ waar het wordt opgevangen en omgezet in groene energie.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment