Radioloog met coronavirusinfectie werkt door ‘in zorgbelang’

Radioloog met coronavirusinfectie werkt door ‘in zorgbelang’

Een ziekenhuis heeft toegegeven dat een radioloog met kankerpatiënten is blijven werken nadat hij positief had getest op het coronavirus.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch zei afgeweken te zijn van de richtlijnen van het RIVM omdat er geen ander personeelslid aanwezig was om de patiënten van de radioloog op te vangen.

‘In dit geval hebben we de risico’s afgewogen in het belang van de continuïteit van de zorg’ vertelde een woordvoerster aan AD.nl. Ze voegde eraan toe dat betrokkene onder strikte voorwaarden werkte, waaronder het dragen van een gezichtsmasker en het bewaren van een afstand van 1,5 meter.

‘In deze specifieke situatie had anders moeten ingrijpen in het borstkankerprogramma en afspraken met patiënten moeten afzeggen’, aldus de woordvoerster.

Een medewerker die op voorwaarde van anonimiteit met AD sprak, zei: ‘We hebben de kwestie aangekaart bij het management, maar ons is verteld dat het risico op infectie erg laag is. We voelen ons onveilig: sommigen van ons hebben familieleden met een slechte gezondheid.’

De regionale acute zorgorganisatie (ROAZ) voor Brabant zegt dat het in de provincie niet gebruikelijk is om ziekenhuispersoneel door te laten werken met een Covid-19-infectie.

‘De richtlijnen van het RIVM zijn duidelijk en daar wijken we niet van af’, zegt een woordvoerder. ‘Als het Jeroen Bosch Ziekenhuis van hen vertrekt, is dat hun zaak.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment