R-rate krimpt, minder positieve testen: is de hoek om?

R-rate krimpt, minder positieve testen: is de hoek om?

Het aantal positieve coronavirus-tests in Nederland is vorige week bijna gehalveerd tot 37.343 in vergelijking met een week eerder, meldt het RIVM dinsdag in de laatste wekelijkse update.

De daling bracht ook de R, of reproductiesnelheid, naar 0,8, vergeleken met 1,75 een week geleden, aldus het RIVM. Ook het percentage positieve testen is gedaald van 15,4% vorige week naar 13,5%.

Ongeveer 11% van degenen die positief testten op coronavirus was volledig gevaccineerd, aldus het RIVM. Inmiddels zijn in Nederland ruim 20 miljoen vaccindoses gegeven en is bijna 60% van de volwassenen volledig gevaccineerd.

Volgens de adviseurs van het Outbreak Management Team van de overheid verwacht het RIVM ook dat het maximale aantal intensive care-patiënten met coronavirus de komende weken rond de 250 zal liggen.

Deze schatting is echter gebaseerd op een verder dalende besmettingsgraad, aldus het RIVM. Er liggen momenteel zo’n 160 coronapatiënten op de intensive care, tegen 840 begin april.

Tegelijkertijd werden de afgelopen zeven dagen in totaal 538 mensen in het ziekenhuis opgenomen, het dubbele van de week ervoor. Van hen werden er maandag 180 toegelaten.

Reizen

Omroep NOS meldt dat het kabinetsbesluit om versoepeling van de regels voor Europese reizen op maandag ging in tegen de eigen aanbevelingen van het OMT.

Het OMT had de aangescherpte regels liever tot september aanhouden, boven het risico dat mensen besmettingen terugbrengen van hun zomervakantie, maar noemt het kabinetsbesluit desondanks verantwoord, aldus de NOS.

De regering heeft echter gezegd dat iedereen die terugkeert van vakantie elders binnen de EU, al dan niet gevaccineerd, zich bij terugkeer moet laten testen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment