Quarantaineregels aangescherpt voor reizigers uit 12 landen

Quarantaineregels aangescherpt voor reizigers uit 12 landen

De Nederlandse regering heeft vanaf dinsdag de verplichte quarantaine ingesteld voor reizigers die aankomen uit 12 landen, waaronder Turkije en Suriname.

Mensen die ten minste zeven dagen voor vertrek een boostervaccin hebben gekregen, zijn vrijgesteld van de quarantaineperiode van 10 dagen.

Alle reizigers moeten een negatief testresultaat overleggen van een PCR-test die in de afgelopen 48 uur is gedaan of een antigeentest die in de afgelopen 24 uur is genomen.

De andere landen die zijn toegevoegd aan de lijst met zeer hoge risico’s zijn Albanië, Bosnië-Herzegovina, Servië, Noord-Macedonië, Libanon, Tunesië, Costa Rica, Panama, Guyana en Bolivia.

EEN Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken de regels waren op advies van het RIVM aangepast naar aanleiding van een snelle stijging van besmettingen in de getroffen landen.

Maar reisorganisatie ANVR zei dat de regels achterhaald zijn en veranderd moeten worden nu de meeste mensen zijn ingeënt. ‘Het gaat nu om de status van de reiziger, niet om het aantal besmettingen op de bestemming.’

Griekenland laat tests vallen

Griekenland heeft maandag de eis laten vallen dat gevaccineerde reizigers een coronavirustest moeten doen voordat ze het land binnenkomen. De regel is in december ingevoerd om de verspreiding van de Omicron-variant te beperken.

Uit de laatste cijfers voor Nederland blijkt dat er de afgelopen 24 uur 77.648 positieve tests zijn geregistreerd, terwijl het zevendaags gemiddelde de afgelopen week met 12,3% is gestegen.

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is met 149 gestegen tot 1.493, het hoogste niveau sinds januari. Op de intensive care worden momenteel 214 mensen behandeld voor Covid-19.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment