Quarantainekoppel niet voor de rechter, zegt officier van justitie

Quarantainekoppel niet voor de rechter, zegt officier van justitie

Het openbaar ministerie zei dinsdagmiddag dat er geen sprake is van een Spaans stel dat zou zijn ‘ontsnapt’ uit een quarantainehotel dat voor de rechter wordt gedaagd voor een versnelde behandeling.

Eerder zei BNR-radio dat het stel dinsdagmiddag voor de rechter zou verschijnen, maar dat is niet het geval, meldt de afdeling in een persverklaring.

Ambtenaren van het Openbaar Ministerie beoordelen momenteel of de procedures die ertoe hebben geleid dat het paar in een isolatiekamer in een ziekenhuis in Haren is geplaatst, correct zijn gevolgd.

‘Op basis hiervan beslist dit OM of een verzoek om machtiging tot voortzetting van de isolatie bij de rechtbank wordt ingediend’, aldus het OM.

Het stel, een Spaanse man en een Portugese vrouw, is vrijdag met een van de twee vluchten vanuit Zuid-Afrika in Nederland aangekomen. Iedereen op de vluchten werd getest op coronavirus en 61 van de 624 mensen aan boord waren positief.

De mensen met bevestigd coronavirus en hun partners werden naar het hotel in de buurt van de luchthaven gebracht waar ze in quarantaine werden geplaatst uit angst dat sommigen van hen de Omicron-variant van het virus bij zich zouden kunnen hebben. Van zo’n 14 van de 61 is nu bekend dat ze de nieuwe variant hebben.

Het paar heeft ontkend dat ze ‘willens en wetens anderen in gevaar zouden brengen’ en zeiden dat ze geen idee hadden wat de regels waren, kregen geen informatie en weigerden nog een PCR-test als extra controle. ‘De suggestie waaraan we zijn ontsnapt is belachelijk. We werden behandeld als honden’, vertelde Caroline Pimenta RTL Nieuws

Meer testen

Volgens de Spaanse krant De krant het paar vertrok met toestemming van de gezondheidsraad en politiefunctionarissen naar het hotel, en het hotel belde zelfs een taxi om naar Schiphol te gaan.

De advocaat van het stel, Bart Maes, vertelde aan RTL Nieuws dat ze geen strafbare feiten hadden gepleegd en dat de daaropvolgende tests op het coronavirus negatief waren.

‘Ik heb de Onderzoeksraad geattendeerd op het feit dat de coronatest ten onrechte als positief is aangemerkt’, zegt Maes. ‘Mijn cliënt heeft sindsdien drie keer negatief getest en haar vriendin is altijd negatief geweest. Er is geen reden om dit volk nog langer vast te houden.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment