Quarantainekoppel mag naar huis, KLM en Schiphol verontschuldigen zich bij passagiers

Quarantainekoppel mag naar huis, KLM en Schiphol verontschuldigen zich bij passagiers

Het echtpaar gedwongen in quarantaine te gaan nadat een van hen positief had getest op coronavirus op Schiphol, verliet dinsdagavond hun isolatie-eenheid bij Groningen nadat ze te horen hadden gekregen dat ze naar huis mochten

Carolina Pimenta en haar vriend Andres Sanz zijn zondag naar het ziekenhuis gebracht nadat de politie hen had gearresteerd op de luchthaven Schiphol waar ze naartoe waren gegaan na het verlaten van een quarantainehotel.

De Haarlemermeerse burgemeester Marianne Schuurmans vaardigde het quarantainebevel uit tegen het paar en beweerde dat ze een risico vormden voor de openbare veiligheid.

Pimenta had vervolgens verschillende coronavirus-tests, die allemaal negatief waren, wat leidde tot het besluit om het quarantainebevel op te heffen.

Advocaat Bart Maes, die het paar vertegenwoordigde, zei dat het paar nu recht zou hebben op een aanzienlijke vergoeding voor hun beproeving.

Excuses

Ondertussen hebben de luchthavenautoriteiten van Schiphol, luchtvaartmaatschappij KLM en de regionale gezondheidsraad Kennerland alle verontschuldigde zich voor de manier waarop passagiers op twee vluchten vanuit Zuid-Afrika die vrijdag werden behandeld.

Talloze passagiers hebben geklaagd over het feit dat ze urenlang in het vliegtuig werden vastgehouden zonder voedsel of water, het gebrek aan informatie en het gebrek aan hygiëne in het gebied waar ze uiteindelijk naar de luchthaventerminal werden gebracht.

In totaal testten 61 van de 624 passagiers positief op het coronavirus, en inmiddels is bij 14 van hen de Omicrom-variant van de ziekte vastgesteld.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment