Quarantaine op grote schaal genegeerd, minder mensen met symptomen worden getest

Quarantaine op grote schaal genegeerd, minder mensen met symptomen worden getest

Slechts 25% van de mensen die in een rood of oranje land zijn geweest, houdt zich aan de aanbeveling van de overheid om minimaal vijf dagen in quarantaine te gaan, blijkt uit een nieuw onderzoek van het RIVM.

Hoewel quarantaine wordt aanbevolen voor alle reizen vanuit een rood of oranje land, is het verplicht voor: meerdere landen beschouwd als een zeer hoog risico, waaronder India en het VK. Donderdag bleek echter dat slechts 23 mensen een boete hebben gekregen omdat ze zich bij aankomst in Nederland niet in isolatie hebben gezet.

Het RIVM voert regelmatig onderzoeken uit om de houding van mensen ten opzichte van de pandemie van het coronavirus te controleren en hoe goed ze zich aan de regels houden – waarvan de meeste nu in Nederland zijn opgeheven, afgezien van de social distancing van 1,5 meter.

Uit het laatste rapport blijkt ook dat het aantal mensen dat een test heeft gehad bij een regionaal testcentrum of een commercieel bedrijf is gedaald.

Slechts 52% van de mensen met potentiële systemen is getest, vergeleken met 66% in eerdere onderzoeken. Ook laten mensen zich minder snel testen als ze in contact zijn geweest met iemand met het coronavirus – 79% vergeleken met 84%.

Zelftesten zijn ook in opkomst. Ongeveer 17% van de mensen in het onderzoek had de afgelopen zes weken een zelftest gebruikt, vergeleken met 8% in het eerdere onderzoek. Maar minder dan een op de vier deed dit omdat ze symptomen hadden.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment