QR-codes worden uitgebreid naar mensen die niet kunnen worden gevaccineerd

QR-codes worden uitgebreid naar mensen die niet kunnen worden gevaccineerd

Mensen die niet tegen het coronavirus kunnen worden ingeënt, kunnen binnen enkele weken een tijdelijke QR-codepas krijgen, zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in de Tweede Kamer.

De jonge benadrukte dat de faciliteit alleen beschikbaar zou zijn voor het kleine aantal mensen – vermoedelijk in de duizenden – dat het vaccin om medische redenen niet kan krijgen.

Tot nu toe konden niet-gevaccineerde mensen bars, restaurants en sportstadions betreden met een negatieve coronavirus-test, maar nu het kabinet de toegang wil beperken tot mensen die zijn ingeënt of hersteld van corona, dreigen ze van veel locaties te worden uitgesloten.

Op verzoek van de ChristenUnie is afgelopen voorjaar een proef gestart met het certificeren van mensen die zich niet kunnen laten vaccineren. De Jonge zei dat er onafhankelijke beoordelaars moeten worden ingeschakeld om te voorkomen dat huisartsen in een ‘moeilijke positie’ worden geplaatst.

Hij voegde eraan toe dat experts hadden ontdekt dat veel mensen die dachten dat ze vanwege hun medische toestand risico liepen door het coronavirusvaccin, in feite beter beschermd zouden zijn door het te nemen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment