PSV laat het laat tegen PEC om contact te houden met Ajax voor de confrontatie

PSV laat het laat tegen PEC om contact te houden met Ajax voor de confrontatie

Ajax en PSV gaan komend weekend de koppositie in Amsterdam in, met slechts een punt verschil na respectievelijke overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.

De kampioenen won met 2-0 in Friesland met doelpunten in elke helft van Sébastian Haller en David Neres, beide opgezet door Dusan Tadic.

PSV had een moeilijkere taak thuis naar onderkant PEC, die een voorsprong van de derde minuut nam en een heroïsche achterhoedegevecht vocht voordat hij er in de laatste zes minuten drie tegen kreeg.

Coach Roger Schmidt zei dat de klasse van zijn team zegevierde nadat ze een zacht vroeg doelpunt kregen. ‘We misten veel kansen, de tijd begon te dringen en het is nooit gemakkelijk om gefocust te blijven. Het belangrijkste is uiteindelijk dat we sterk hebben kunnen eindigen en deze wedstrijd hebben gewonnen.’

De drie clubs aan de kop van het achtervolgende peloton verloren allemaal terrein. Utrecht zakte naar een 5-1 nederlaag tegen AZ in Alkmaar, waarbij Dani de Wit tweemaal scoorde om zijn seizoenstotaal op vijf te brengen.

Utrecht-doelman Maarten Paes, de uitblinker in de 1-0 nederlaag van Ajax afgelopen weekend, maakte zich schuldig aan een blunder in de 11e minuut om AZ hun tweede doelpunt te bezorgen toen hij het tamme schot van Jesper Karlsson in het net friemelde.

Feyenoord moest genoegen nemen met een punt tegen RKC na een achterstand van 2-1 bij de rust. Guus Til vond kort na de herstart voor de zevende keer dit seizoen het net, maar de kant van Arie Slot kon geen winnaar vinden.

Willem II deelde ook de buit in een slecht humeur in Enschede. De gastheren gingen door nadat Dimitros Limnios profiteerde van een fout van Ché Nunnely, maar Nunnely herstelde zich in de 24e minuut met een close-range draai en schot.

De eerste Gelderse derby in ruim vier jaar was beslist door een controversieel doelpunt van Nikolai Baden Frederiksen. Oussama Darfalou leek de bal in de aanloop te hebben vastgepakt en over de doellijn te hebben gedragen, maar de VAR oordeelde anders.

Een deel van de stand in het Goffertstadion stortte in aan het einde van het spel onder het gewicht van het vieren van VItesse-fans. Niemand raakte gewond, maar de club zei dat het de rest van het stadion zou onderzoeken en controleren op zwakke plekken.

Go Ahead Eagles won weer een veelbewogen derby in Overijssel tegen Heracles, ondanks het einde van de wedstrijd met negen man. Giannis Botos werd weggestuurd voor een zware tackle en invaller Isac Lidberg zag rood vijf minuten nadat hij inviel na een elleboogstoot in het gezicht van Marco Rente. Maar de Eagles behielden hun 3-2 voorsprong en voegden in blessuretijd een vierde toe via Mats Deijl.

Een laat doelpunt van George Cox leverde Fortuna Sittard op een 1-0 overwinning tegen Cambuur Leeuwarden, terwijl Sparta en Groningen, die sinds 15 augustus geen van beiden meer hebben gewonnen, deelde de punten om beide teams bij de onderste drie te houden.

Resultaten

zaterdag

Feyenoord 2-2 RKC Waalwijk

Fortuna Sittard 1-0 Cambuur Leeuwarden

Go Ahead Eagles 4-2 Heracles Almelo

Heerenveen 0-2 Ajax

PSV Eindhoven 3-1 PEC Zwolle

zondag

AZ Alkmaar 5-1 Utrecht

NEC Nijmegen 0-1 Vitesse Arnhem

Sparta Rotterdam 1-1 Groningen

Twente Enschede 1-1 Willem II Tilburg

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment