PSV gelijkspel bovenaan Eredivisie terwijl Go Ahead Eagles de vleugels van Ajax knipt

PSV gelijkspel bovenaan Eredivisie terwijl Go Ahead Eagles de vleugels van Ajax knipt

De voorsprong van Ajax in de Eredivisie is teruggebracht tot doelsaldo nadat ze niet in staat waren om een ​​veerkrachtige Go Ahead Eagles-ploeg in Amsterdam af te breken.

De kampioenen voor het tweede weekend op rij 0-0 gelijkgespeeld in een wedstrijd waarin André Onana voor het eerst sinds negen maanden terugkeerde naar de ploeg voor een dopingovertreding.

Davy Klaassen kwam het dichtst bij het doorbreken van de impasse met een kopbal die in de tweede helft terugkwam van de paal, terwijl aan de andere kant Remko Pasveer alert moest zijn om Marc Cardona buiten te houden.

PSV nam een ​​paar uur daarna de leiding over aan de top op weg naar de overwinning in Fortuna Sittard, waarbij Bruma van de bank kwam om tweemaal te scoren, maar de ploeg van Roger Schmidt slaagde er opnieuw niet in de nul te houden.

André Ramalho tikte een rebound van een paal in zijn eigen net toen PSV met 3-0 voor stond, tot frustratie van zijn teamgenoten. ‘Het is maar goed dat de jongens geïrriteerd waren,’ zei Schmidt. ‘We speelden vandaag zo goed dat we ze eigenlijk hadden moeten buitensluiten.’

Feyenoord derde

Feyenoord opgeschoven naar de derde plaats, twee punten achterstand op de koplopers, want Cyriel Dessers toverde opnieuw een blessuretijdwinnaar tevoorschijn tegen de voormalige club van coach Arie Slot AZ. Alle vier de goals van de Belg dit seizoen vielen in de 92e minuut.

Utrecht uitgegleden tegen Vitesse Arnhem in een wedstrijd met twee langeafstandsaanvallen. Riecheldy Bazour zette Vitesse vlak voor rust met 2-0 op voorsprong met een voorzetschot dat over het hoofd van Maarten Paes in het net dook. Utrecht trok er een terug toen Markus Schubert de overhit van Arthur Zagre in het net friemelde.

Twente verplaatst naar de zesde, die een kwartet van teams leidde met 18 punten, was na een vroeg doelpunt van de 20-jarige verdediger Mees Hilgers genoeg om lokale rivalen Heracles te verslaan.

NEC moest thuis tegen Heerenveen genoegen nemen met een punt, nadat het er goed uitzag voor de overwinning toen Ali Akman in de 53e minuut een slechte verdedigende uitklaring strafte. Maar Joey Veerman maakte 19 minuten later een gelijkaardige fout om de stand gelijk te trekken.

PEC op drift

Het gat onderaan de ranglijst groeide tot vijf punten toen PEC Zwolle thuis met 2-1 onderuit ging van Cambuur Leeuwarden. Mees Hoedemakers knalde een afstandsschot voor Cambuur’s eerste binnen voordat Robin Maulun vlak na rust de voorsprong verdubbelde met een vrije trap.

Sparta schoof op naar de 16e met een 3-0 overwinning in Tilburg tegen Willem II, wiens vorm achteruit is gegaan sinds ze eind september PSV versloegen. De thuisploeg had geen antwoord nadat verdediger Bart Vriends in het openingshalfuur tweemaal thuis kopte voor Sparta.

Een late staking door Jørgen Strand Larsen een punt gered voor Groningen thuis tegen medestrijders RKC, die in de 14e minuut op voorsprong was gekomen via Michiel Kramer.

Resultaten

vrijdag

Twente Enschede 1-0 Heracles Almelo

zaterdag

NEC Nijmegen 1-1 Heerenveen

PEC Zwolle 1-2 Cambuur Leeuwarden

Willem II Tilburg 0-3 Sparta Rotterdam

zondag

Ajax 0-0 Go Ahead Eagles

Feyenoord 1-0 AZ Alkmaar

Fortuna Sittard 1-4 PSV Eindhoven

Groningen 1-1 RKC Waalwijk

Vitesse Arnhem 2-1 Utrecht

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment