Proost! Nederlanders zijn de grootste bierexporteurs in de EU

Proost! Nederlanders zijn de grootste bierexporteurs in de EU

Foto: Foto’s storten

Nederland is wederom de grootste exporteur van bier in de Europese Unie, meldt het CBS dinsdag. De Nederlanders hebben de titel 21 jaar vastgehouden.

In 2020 werd er voor 1,9 miljard euro bier geëxporteerd vanuit Nederland, met de Verenigde Staten als populairste bestemming, gevolgd door Frankrijk, Groot-Brittannië en Canada.

Het bierbrouwen in Nederland dateert uit de Middeleeuwen. Terwijl de bekendste brouwerij van het land, Heineken, het grootste marktaandeel heeft in eigen land, waren er in 2020 605 brouwerijen met een vergunning in Nederland.

Nederland is de op één na grootste bierexporteur ter wereld. De wereldleider in bierexport is verreweg Mexico, dat meer dan het dubbele exporteert van wat Nederlanders doen: € 4,3 miljard aan bier per jaar. Het overgrote deel van het Mexicaans bier, 71%, gaat ook naar de Verenigde Staten.

Hoewel de zuiderbuur van Nederland misschien meer bekend staat om zijn bier, is België slechts de op één na grootste exporteur van de EU, met een waarde van 1,7 miljard euro aan bier over de grens in 2020. Duitsland en Frankrijk zijn de derde en vierde grootste exporteurs.

Het meest opvallende cijfer in het rapport is de toename van de export van alcoholvrij bier, die het CBS sinds 2917 als eigen categorie binnen het totaal meet. Duitsland exporteerde toen de grootste hoeveelheid alcoholvrij bier, maar Nederland heeft sindsdien hun oosterburen ingehaald en exporteert nu het grootste bedrag in Europa – 121 miljoen euro per jaar.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment