Proces mensenhandel hulpverleners op Lesbos wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld

Proces mensenhandel hulpverleners op Lesbos wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld

De Griek proces van 24 hulpverleners die worden beschuldigd van mensenhandel, spionage en lidmaatschap van een criminele organisatie is uitgesteld omdat de rechtbank zich niet bevoegd acht om de zaak te behandelen.

Het is niet duidelijk of een hogere rechtbank de zaak zal overnemen en wanneer het proces zal plaatsvinden.

De gepensioneerde Nederlandse bankier en hulpverlener Pieter Wittenberg, die naar Lesbos was afgereisd om zijn proces bij te wonen, zei zeer teleurgesteld te zijn over de vertraging. ‘We wilden een einde maken aan de hele zaak en voor eens en voor altijd duidelijk maken dat humanitaire hulp nooit een misdaad kan zijn’, zei hij. NPO Radio 1.

Wittenberg en de meeste andere hulpverleners werkten allemaal voor de Griekse hulporganisatie Emergency Response International (ERCI).

Wittenberg, een ervaren zeiler, begeleidde elke nacht vluchtelingen voor de kust van Lesbos met de boot van de organisatie. ‘We zouden boten zien, maar geen vluchtelingen aan boord nemen. We bleven op een afstand, gaven ze reddingsvesten en zeiden: volg ons. We brengen je naar een plek waar het veilig is om te landen’, zei Wittenberg.

Een van de medebeklaagden van Wittenberg, de 27-jarige Ierse rechtenstudent Sean Binder, vertelde de… Voogd na een chaotische hoorzitting donderdag, waarbij de media werden geweerd, dat hij ‘zeer boos en teleurgesteld was. ‘Dit betekent gewoon maanden van meer onzekerheid terwijl we wachten op gerechtigheid. Ik ben vandaag misschien niet schuldig bevonden, maar in feite ben ik nog steeds niet vrij. De criminalisering van het humanisme gaat door.’

Advocaten van de groep hebben kritiek geuit op de Griekse juridische procedure en zeggen dat het onduidelijk is wat de aanklachten tegen elk van de groepsleden zijn en dat de documenten niet zijn vertaald voor de niet-Griekse leden van de groep.

‘Helaas bevond de rechtbank zich ook niet bevoegd om deze fouten te herstellen’, zegt Wittenbergs advocaat Maria Spiliotakara.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment