Prinses Amalia houdt zelfverzekerde debuutspeech voor Raad van State

Prinses Amalia houdt zelfverzekerde debuutspeech voor Raad van State

Een zelfverzekerde prinses Amalia heeft voor het eerst de Raad van State toegesproken in haar hoedanigheid van officiële troonopvolger.

De prinses werd beëdigd naar de hoogste adviesgroep van de regering een dag na haar 18e verjaardag op dinsdag, het moment dat ze haar vader, koning Willem-Alexander, kan opvolgen als monarch.

De prinses werd de balzaal van paleis Kneuterdijk in Den Haag binnengeleid aan de arm van haar vader, de ceremoniële voorzitter van de Raad, en vergezeld van haar moeder koningin Máxima die ook lid is.

De koning, koningin Máxima en nu prinses Amalia hebben geen stem maar kunnen wel vergaderingen bijwonen. Amalia zal naar verwachting niet naar de wekelijkse bijeenkomsten komen omdat ze momenteel in haar tussenjaar zit.

De vergadering werd geopend met een toespraak van de koning die zijn dochter welkom heette in de Raad. Terwijl ze haar vader aansprak met ‘voorzitter, als ik je zo mag noemen’, zei de prinses dat ze hoopte dat het moment waarop ze de stoel zou overnemen ‘een lange weg in de toekomst zou zijn, hoewel ik me realiseer dat het morgen al zou kunnen zijn’ .

Ze ging verder met te zeggen dat ze zou proberen ‘een goede student’ te zijn. ‘Ik moet nog veel leren, over de taken van de overheid, over de administratieve processen’, zei ze.

Vice-voorzitter en feitelijk voorzitter van de Raad van State, Thom de Graaf, die al bekend om een ​​puur ceremoniële rol voor het staatshoofd te ondersteunen, en juichte de afschaffing in 2012 van koninklijke betrokkenheid bij het vormingsproces toe, merkte op de veranderende aard van royalty’s.

‘Dit is de voormalige residentie van Willem II. Het is nu de zetel van de Raad van State. Deze balzaal is waar de leden elkaar ontmoeten. Zo gaat dat’, zei hij.

De Graaf zei te hopen dat prinses Amalia de kans zou krijgen om ‘andere werelden’ te verkennen zoals alle 18-jarigen en dat ze haar plaats als voorzitter pas na ‘heel lange tijd’ zou innemen.

De ceremonie werd afgesloten in de Franse tuin van paleis Kneuterdijk, waar de prinses een koninklijke lindeboom plantte.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment