PostNL-depot in België gesloten vanwege fraude met bezorgbedrijf

PostNL-depot in België gesloten vanwege fraude met bezorgbedrijf

Een PostNL pakketdepot in België was gesloten door overheidsfunctionarissen die onderzoek deden naar georganiseerde fraude door een aantal onderaannemers.

Naast het depot in Wommelgem bij Antwerpen werden ook depots in Mechelen en Ardooie doorzocht door de Belgische arbeidsinspectie.

Een woordvoerder van PostNL vertelde omroep NOS ‘Er was nog geen formele reden gegeven om de sluiting uit te leggen’ maar volgens Belgische krant De tijd, werden in Wommelgem een ​​tiental overtredingen vastgesteld waarbij deeltijds tewerkgesteld werd, evenals tientallen gevallen van illegaal aan het werk zijnde chauffeurs. Eén bestuurder bleek illegaal in het land te zijn.

De Belgische inspectie houdt PostNL verantwoordelijk voor het handelen van de onderaannemers.

Het huidige onderzoek maakt deel uit van een groter onderzoek naar fraude door onderaannemers van PostNL.

In mei besloot de arbeidsinspectie van Mechelen PostNL en bezorgbedrijf GSL aan te klagen voor het niet optreden tegen illegale praktijken, zoals minderjarige chauffeurs en illegaal werk. Het zei ook dat de fraude verband hield met de slechte lonen en voorwaarden van chauffeurs. De zaak komt komend voorjaar voor de rechter.

Door de sluiting van het depot in Wommelgem duurt de bezorging van duizenden pakketten langer. ‘We zullen er alles aan doen om onze klanten te informeren en ervoor te zorgen dat ze hun pakket zo snel mogelijk krijgen’, aldus de PostNL-woordvoerder.

In november vorig jaar heeft de Arbeidsinspectie concludeerde dat negen van de tien bezorgbedrijven die door PostNL, DHL, DPD en GLS worden gebruikt, de wet overtreden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment