Positieve testen op coronavirus stijgen met 500% in week, zegt RIVM

Positieve testen op coronavirus stijgen met 500% in week, zegt RIVM

Een bord op een test voor ingangscentrum, nu gesloten.

In de 24 uur tot dinsdagochtend werden in totaal 7.888 positieve coronavirus-tests gemeld aan het RIVM, aangezien het aantal bevestigde infecties in een week tijd met 500% steeg.

In totaal ontving het RIVM de afgelopen week meldingen van 52.000 positieve testen, tegen 8500 in de voorgaande periode van zeven dagen.

Hoewel het totaal drie dagen op rij is gedaald, kan dat op woensdag veranderen, wanneer het effect van uitgestelde tests in het weekend begint. Woensdag en donderdag hebben doorgaans meer positieve tests dan de rest van de week.

De meeste positieve tests waren onder de 18- tot 24-jarigen, van wie de meesten niet volledig zijn gevaccineerd. In Nederland zijn tot nu toe 18 miljoen vaccindoses gegeven.

In totaal was 13,4% van de mensen die zich meldden voor een test bij een lokaal testcentrum van de gezondheidsraad positief, evenals 2,2% van de mensen die naar een ‘test for entry’ snel antigeentestcentrum gingen, aldus het RIVM.

‘Er is een toename van meldingen over alle leeftijdsgroepen, maar dat zien we nog niet terug in de ziekenhuiscijfers, al verwachten we wel dat ze de komende tijd zullen stijgen’, zegt epidemioloog Susan van den Hof van het RIVM tegen de NOS.

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is echter licht gedaald, blijkt uit cijfers van de landelijke patiëntenmonitor LCPS. In totaal worden 204 mensen in het ziekenhuis behandeld, van wie 75 op de intensive care.

Volgens de laatste berekeningen van het RIVM is de voortplantingssnelheid van het coronavirus gestegen naar het hoogste niveau sinds het begin van de pandemie eind juni. Het ‘R’-getal, dat bepaalt aan hoeveel mensen de gemiddelde besmette persoon het virus doorgeeft, kwam voor 28 juni uit op 2,17.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

2 thoughts on “Positieve testen op coronavirus stijgen met 500% in week, zegt RIVM”

Leave a Comment