Positieve testen bijna 11.000 en ziekenhuisopnames blijven stijgen

Positieve testen bijna 11.000 en ziekenhuisopnames blijven stijgen

Het aantal positieve coronavirus-tests in Nederland is in de 24 uur tot en met vrijdagochtend weer fors gestegen tot 10.949. Dat is ruim 2.100 meer dan het gemiddelde van de afgelopen week, blijkt uit cijfers van het RIVM.

De stijging betekent dat 62,7 mensen per 100.000 nu positief testen op coronavirus. Het hoogste aantal geregistreerd sinds het begin van de pandemie was 67,4, op 22 december vorig jaar, voordat het vaccinatieprogramma van start ging.

Er worden ook meer mensen getest. In de 24 uur tot en met vrijdag hebben regionale gezondheidsraden 63.430 tests uitgevoerd, waarvan 16% positief. Dat is zo’n 16.000 meer dan het gemiddelde aantal tests in de afgelopen week.

Ondertussen blijft het aantal ziekenhuispatiënten stijgen en worden er nu 1.350 mensen behandeld op een gewone afdeling of op een IC-afdeling. Dit is het hoogste aantal sinds 29 mei.

Er worden nu gemiddeld 177 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis, tegen 132 in de week ervoor. Op dit moment liggen 286 mensen op de intensive care, 69 meer dan een week geleden.

De nationale patiëntmonitoringorganisatie LCPS zei vrijdag dat het ook is begonnen met het verplaatsen van patiënten naar andere gebieden om de druk op ziekenhuizen te spreiden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment