Positieve coronavirustests stijgen tot meer dan 9.000, maar ziekenhuisopnames zijn stabiel

Positieve coronavirustests stijgen tot meer dan 9.000, maar ziekenhuisopnames zijn stabiel

In de 24 uur tot woensdagochtend zijn in totaal 9.195 positieve coronavirustests gemeld bij het RIVM.

Dat is een stijging van 1.459 ten opzichte van het cijfer van dinsdag, maar woensdag en donderdag hebben doorgaans meer gevallen dan de rest van de week vanwege de vertraging in het weekend.

Desalniettemin brengt de stijging het gemiddelde aantal gevallen per dag de afgelopen week tot net onder de 8.000, een stijging van 35% ten opzichte van een week geleden.

De ziekenhuisbezetting blijft relatief stabiel. Er liggen nu 1.310 mensen met coronavirus in het ziekenhuis, dinsdag twee minder, van wie er 250 op de intensive care liggen.

Ook het RIVM meldde 33 corona-gerelateerde sterfgevallen. Het gemiddelde over de afgelopen week was 17.

De regering introduceert een pakket nieuwe en oude maatregelen in een poging om de stijging van het aantal ziekenhuisopnames te verminderen, inclusief het terugbrengen van gezichtsmaskers.

De Tweede Kamer debatteert woensdagmiddag over de wijzigingen en omroep NOS zei dat de nieuwe maatregelen kunnen rekenen op de steun van een meerderheid van de Kamerleden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment