Positieve coronavirustests stijgen naar 5.475 terwijl ministers nadenken over strengere regels

Positieve coronavirustests stijgen naar 5.475 terwijl ministers nadenken over strengere regels

Het aantal positieve coronavirus-tests steeg tot 5.475 in de 24 uur tot donderdagochtend, waardoor de regering overweegt enkele van de maatregelen terug te brengen die vorige maand werden verlaten.

Hoewel de toename van positieve testen zich nog niet heeft vertaald in een toename van ziekenhuisopnames, ‘gaat het snel’, zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in een eerste reactie.

Het cijfer van donderdag is het hoogste sinds half mei en verzesvoudigd ten opzichte van een week geleden. De stijging is volgens het AD te wijten aan een aantal factoren: de verspreiding van de besmettelijkere Delta-variant, de terugkeer van het uitgaansleven en het terugbrengen van besmettingen door jongeren die in het buitenland op vakantie waren geweest.

Er worden ook meer tests uitgevoerd, waardoor er ook meer gevallen worden geïdentificeerd.

Vorige week lieten 154.104 mensen zich testen op het coronavirus in een GGD-centrum, een stijging van 22% ten opzichte van de week ervoor, blijkt uit het coronavirusdashboard van de overheid.

Het aantal mensen dat een coronavirustest aanvraagt ​​bij een testcentrum van de regionale gezondheidsraad stijgt nog steeds en ambtenaren werken aan het vergroten van de capaciteit door de openingstijden te verruimen.

Het kabinet heeft woensdag haar Outbreak Management Team om advies gevraagd over het tegengaan van de opkomst.

‘We hebben gehandeld om kwetsbare mensen te beschermen en om ziekenhuizen niet overbelast te laten raken’, zegt De Jonge. ‘De besmettingen van tegenwoordig komen vooral voor bij jongeren en belanden niet meteen in het ziekenhuis.’

De ministers beslissen vrijdag over het terugdraaien van een deel van de regelversoepelingsmaatregelen.

Ziekenhuis

Er zijn momenteel 196 mensen met coronavirus die in het ziekenhuis worden behandeld, een daling van 10 op woensdag. Van hen liggen er 90 op de intensive care, blijkt uit cijfers van de landelijke patiëntenmonitor LCPS.

Ondertussen heeft het ministerie van Volksgezondheid bevestigd dat van mensen die toestemming hebben gekregen om evenementen bij te wonen onmiddellijk na hun vaccinatie, hun status niet zal worden gewijzigd, hoewel op 10 juli een wachttijd van 14 dagen van kracht wordt.

Maar functionarissen bevelen aan dat mensen die net zijn gevaccineerd een coronavirus-test doen in een ‘test voor toegang’-centrum voordat ze een evenement bijwonen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment