Positieve coronavirustests stijgen met 48% in een week, herfststijging is aan de gang

Positieve coronavirustests stijgen met 48% in een week, herfststijging is aan de gang

Het aantal positieve coronavirus-tests in Nederland is de afgelopen week met 48% gestegen tot bijna 18.000, meldt het RIVM in de wekelijkse update van dinsdag.

Het aantal afgenomen testen is gestegen, maar werd overtroffen door het aantal positieve uitslagen, aldus het RIVM. De meeste nieuwe besmettingen zijn onder de 50.

‘De verwachte stijging van het aantal coronavirusgevallen in het najaar lijkt te zijn ingezet’, aldus het RIVM. Er is ook meer coronavirus vastgesteld via afvalwateranalyse en meer mensen melden ook coronavirusachtige symptomen.

Ook het aantal ziekenhuisopnames is gestegen. Vorige week werden 335 mensen in het ziekenhuis opgenomen, tegen 282 in de voorgaande periode van zeven dagen. Het aantal opnames op de intensive care bleef nagenoeg gelijk op 66.

In totaal worden momenteel 512 mensen in het ziekenhuis behandeld, voor het eerst sinds 22 september boven de 500.

Reproductie

Ook de reproductiesnelheid, die laat zien hoe het virus zich verspreidt, is gestegen naar 1,12, wat betekent dat er voor elke persoon met het virus 1,12 mensen worden besmet. Dat cijfer wordt slechts om de twee weken bijgewerkt en de informatie die in de update wordt gebruikt, komt van 27 september.

Nederland versoepelde de meeste van zijn coronavirusmaatregelen op 25 september, waarbij de sociale afstand en het gebruik van gezichtsmaskers op de meeste plaatsen, behalve het openbaar vervoer, werd afgeschaft.

Cafés en clubs mogen ook open op voorwaarde dat klanten binnen 24 uur een QR-code tonen die aangeeft dat ze ofwel zijn ingeënt, recentelijk het coronavirus hebben gehad of een negatieve test hebben gehad. Afgelopen week zijn er iets meer dan 332.000 testen gedaan bij mensen die niet gevaccineerd willen worden.

Ongeveer 83% van de bevolking ouder dan 18 jaar is volledig gevaccineerd, maar slechts 58% van de 12- tot 17-jarigen is volledig beschermd. Ook zijn er grote regionale verschillen.

Op het voormalige visserseiland Urk is slechts 27% van de mensen ingeënt, terwijl in Staphorst, net als Urk een fervent protestantse gemeenschap, dit 52% is.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment