Positieve coronavirustests stijgen met 178% sinds vorige week

Positieve coronavirustests stijgen met 178% sinds vorige week

Positieve coronavirustests in Nederland zijn voor de vijfde dag op rij gestegen naar 1.545, ruim 300 hoger dan het cijfer van zondag.

Het zevendaags gemiddelde, dat midden vorige week rond de 600 lag, was maandag opgelopen tot 979, aldus de Het corona-dashboard van het RIVM.

Het aantal gevallen is sinds het begin van de maand sterk gestegen, deels als gevolg van de opname van ‘test for entry’-positieven in het systeem. Het totale aantal gevallen van maandag was 178% hoger dan het cijfer dat een week geleden werd geregistreerd.

De tests zijn ingevoerd als voorwaarde voor het heropenen van nachtclubs en andere locaties waar regels voor sociale afstand en maskers niet van toepassing zijn.

Maar ook het positieve testpercentage, dat ‘test voor toegang’-gevallen niet omvat, steeg tot 4,9%, ruim boven het zevendaagse gemiddelde van 4,1%, dat ook stijgt.

Nog eens 11 patiënten werden opgenomen in het ziekenhuis, wat het aantal op 236 brengt, van wie er 110 op de intensive care worden behandeld. Het aantal ziekenhuizen neemt aan het begin van de week meestal toe, omdat patiënten in het weekend minder snel worden ontslagen.

Bron: RIVM

Bron: RIVM

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment