Positieve coronavirustests in de buurt van 7.000 terwijl regering nieuwe maatregelen plant

Positieve coronavirustests in de buurt van 7.000 terwijl regering nieuwe maatregelen plant

Mensen wachten op een ‘test voor toegang’-test op vrijdag.

Het aantal positieve coronavirus-tests in Nederland bereikte in de 24 uur tot vrijdagochtend bijna 7.000.

In totaal zijn er van de ene op de andere dag 6.986 nieuwe gevallen gemeld, zeven keer zoveel als afgelopen vrijdag.

Het nieuws komt voorafgaand aan een persconferentie van de regering om nieuwe inspanningen aan te kondigen om de verspreiding van het virus te temmen, slechts twee weken nadat de meeste maatregelen waren geschrapt.

De nieuwe maatregelen zijn nodig omdat enkele miljoenen mensen nog steeds niet volledig zijn gevaccineerd en het besmettingspercentage nu is gestegen naar het niveau van begin mei, zeggen functionarissen.

Bronnen verteld omroep NOS dat cafés, bars en clubs mogelijk opnieuw om middernacht moeten sluiten en dat het ‘test voor toegang’-systeem, dat nachtclubs had toegestaan ​​om te heropenen en sociale afstand te negeren, zal worden opgeschort voor alle evenementen behalve zittende evenementen.

Meerdaagse evenementen waarbij social distancing van 1,5 meter niet mogelijk is, worden afgelast en functionarissen overwegen ook een limiet van 1.000 op buitenevenementen en een limiet van 500 personen binnenshuis.

Dit, volgens RTL, zou betekenen dat festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole, Mysteryland, Into the Great Wide Open en Paaspop voor het tweede jaar op rij worden afgelast.

Evenementenorganisatoren hebben al gezegd dat het waar is, het nieuws zal rampzalig zijn voor de sector. De maatregelen gaan naar verwachting vanaf middernacht in.

De zorg neemt toe dat de toename van besmettingen in Nederland weer buitenlandse reisplannen in gevaar brengt en dat mensen uit Nederland gedwongen worden in het buitenland in quarantaine te gaan, ook al zijn ze ingeënt. Vrijdag beginnen de feestdagen in het noorden van het land.

DutchNews.nl zal zoals gebruikelijk een live Twitter-feed van de persconferentie voeren.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment