Positieve coronavirus-tests stijgen tot bijna 9.000, meer ziekenhuisopnames

Foto: Depositphotos.com

Het aantal positieve coronavirus-tests dat aan het RIVM werd gemeld, steeg zaterdag tot 8.868, een stijging van 1.260 op vrijdag.

Vorige week bedroeg het aantal positieve tests per dag gemiddeld 7.239, een stijging van 14% ten opzichte van de voorgaande periode van zeven dagen.

De forse stijging is deels te verklaren door de toename van het testen en het aantal uitgevoerde testen is de afgelopen week met 8,5% gestegen. Desalniettemin is het percentage positieve tests gestegen van 7,7% naar 8,4%, wat aantoont dat het virus zich blijft verspreiden.

Ook het aantal coronaviruspatiënten in het ziekenhuis stijgt licht. Er liggen nu 2.238 mensen met het virus in het ziekenhuis, van wie 643 op de intensive care.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment