Politieteams voor zedenmisdrijven hebben het drukker sinds The Voice-schandaal uitbrak

Politieteams voor zedenmisdrijven hebben het drukker sinds The Voice-schandaal uitbrak

De politie heeft sinds het uitbreken van het schandaal vorige maand vijf formele klachten en 20 nieuwe meldingen ontvangen van aanranding waarbij mensen betrokken waren die verbonden waren aan de televisietalentenshow The Voice of Holland.

Daarnaast hebben nog tientallen mensen aangifte gedaan van aanranding of misbruik, meldt de politie maandag in een verklaring.

‘Er is een breed maatschappelijk debat ontstaan ​​over seksueel ongepast gedrag… en onze zedendelictenteams hebben het nu drukker dan normaal’, zei de landelijke politie maandag in een verklaring.

‘Het gaat om meer dan alleen slachtoffers die verbonden zijn aan TVOH’, aldus de politie. ‘De meeste telefoontjes hebben niets met het programma te maken, maar kunnen meldingen zijn van mishandeling, verkrachting en misbruik van jaren terug.’

De politie wil geen details geven over de nieuwe TVOH-zaken waarvan aangifte is gedaan in het belang van de privacy van het slachtoffer. De nieuwe gevallen worden nu beoordeeld voor mogelijk vervolg.

Het is aan slachtoffers om al dan niet aangifte te doen of een formele klacht in te dienen. Alleen formele aangiften komen in aanmerking voor strafrechtelijk onderzoek als het OM van mening is dat er een zaak kan worden beantwoord.

De YouTube-documentaire over seksuele intimidatie en misbruik rondom talentenjacht The Voice of Holland heeft een lange lijst van beweringen over seksueel misbruik, ongepaste opmerkingen en gedrag en zelfs één geval van verkrachting gedetailleerd.

Er zijn klachten ingediend over twee juryleden van de show, de bandleider en een regisseur. Het programma is sindsdien uit de schema’s geschrapt terwijl het onderzoek voortduurt.

Voetbal

Inmiddels heeft de Nederlandse voetbalbond laten weten geschokt te zijn door recente #metoo-gerelateerde gebeurtenissen bij de Amsterdamse voetbalclub Ajax die hebben geleid tot het verrassende ontslag van directeur Marc Overmars.

De vereniging roept alle slachtoffers van seksueel ongepast gedrag op om dit ‘hoe moeilijk dat ook is’ te melden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment