Politieke partijen denken na over bovengrens donaties na conflictclaims

Politieke partijen denken na over bovengrens donaties na conflictclaims

Nederland heeft nog nooit een vrouwelijke premier gehad.

Een meerderheid van de Nederlandse politieke partijen overweegt de invoering van een bovengrens voor donaties, naar aanleiding van beschuldigingen dat grote donoren hebben geprobeerd hun invloed op het beleid uit te oefenen.

Onlangs suggereerde oud-CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt dat meerdere grote donoren, waaronder een die de partij 1,2 miljoen euro schonk, mogelijk belang hadden bij het door leider Wopke Hoekstra geschetste economische beleid.

D66 ontving ook een donatie van € 1 miljoen van een Nederlandse tech-miljonair om zijn verkiezingscampagne te bestrijden. Dergelijke grote donaties zijn in Nederland uiterst zeldzaam.

Volgens Nieuwsuur overwegen VVD, CDA en Volt om een ​​maximum in te voeren en werkt GroenLinks aan wetsvoorstellen die dit wettelijk verankeren.

Momenteel moeten alle donaties aan politieke partijen van meer dan € 4.500 geregistreerd worden.

Het kabinet heeft in 2019 afgesproken dat Nederlandse politieke partijen geen geld meer mogen aannemen uit bronnen buiten de EU.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment