Politieagenten zullen clubs en cafés die dit weekend open gaan niet beboeten

Politieagenten zullen clubs en cafés die dit weekend open gaan niet beboeten

Politiebonden die campagne voeren voor een nieuwe loon- en voorwaardenovereenkomst hebben er bij politieagenten op aangedrongen geen boetes op te leggen aan clubs en cafés die op zaterdag opengaan in strijd met de coronavirusregels.

De vakbonden zijn leden oproepen om zo ‘passief mogelijk’ te zijn bij het patrouilleren in de straten en er bij gemeentebesturen op aan te dringen ook hun steun te betuigen.

Tientallen clubs en cafés zijn van plan om zaterdag na 22.00 uur open te gaan in een campagne van burgerlijke ongehoorzaamheid om hun frustratie te tonen over het gebrek aan perspectief waarmee ze worden geconfronteerd vanwege de aanhoudende coronavirusmaatregelen.

De vier politievakbonden hebben in een gezamenlijke verklaring aangegeven dat ‘politieagenten zich dit weekend zullen concentreren op hun primaire rol als hulp- en dienstverlening aan de gewone burger.’

Dit betekent dat mensen die te hard rijden of zonder licht op hun fiets worden betrapt, waarschijnlijk een waarschuwing krijgen in plaats van een boete.

In noodsituaties zullen agenten ingrijpen, zeggen de vakbonden.

De vakbonden voeren campagne voor een betere loon- en voorwaardenovereenkomst en zullen volgende week een escalatie van hun inspanningen aankondigen, aldus de verklaring.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment