Politieagent die staat voor FVD laat bericht achter na ‘nazi’-opmerkingen

Politieagent die staat voor FVD laat bericht achter na ‘nazi’-opmerkingen

Een politieagent die zich kandidaat stelt voor de extreemrechtse partij Forum voor Democratie, heeft de politie verlaten nadat hij de Nederlandse regering had opgeroepen hetzelfde lot te ondergaan als de nazi’s vanwege haar coronavirusbeleid.

Brian Geertshuis plaatste op een Porsche-fanforum onder de naam Brian951 berichten online waarin hij de voormalige minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, en andere regeringsleden aanviel.

In een bericht schreef hij: ‘Ik kijk uit naar de dag dat de klootzakken die hiervoor verantwoordelijk zijn met hun hoofd op het hakblok liggen. Dat gebeurde uiteindelijk ook met de nazi’s.’

Afdeling politie Oost-Nederland vertelde RTV Oost dat de 47-jarige Geertshuis, de hoofdkandidaat voor FVD in Hengelo, Overijssel, niet was ontslagen, maar dat zijn contract ‘in onderling overleg met de werknemer’ was beëindigd.

Divisieleider Karlijn Baalman zei dat de opmerkingen van Geertshuis zijn onderzocht en in strijd zijn met onze beroepscode.

‘Politieagenten zijn rolmodellen in onze samenleving. We verwachten dat ze eensgezind en neutraal zijn in hun openbare verklaringen, in overeenstemming met onze beroepscode’, zei ze.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment