Politie zoekt aanvallers van tiener die hen vertelde: ‘Ik ben wie ik ben’

Politie zoekt aanvallers van tiener die hen vertelde: ‘Ik ben wie ik ben’

De politie zoekt getuigen van een aanslag op een tiener maandagmiddag in een speeltuin in Amstelveen.

Het meisje, Frédérique (14), werd aangesproken door een groep jongens die wilden weten of ze ‘een jongen of een meisje’ was, zei de vader van het slachtoffer op LinkedIn, waar steunbetuigingen binnenstromen.

Toen ze antwoordde ‘wat maakt dat uit? Ik ben wie ik ben en je kunt zijn wat je wilt zijn’ werd ze herhaaldelijk in het gezicht geslagen. Haar vader zei dat ze naar het ziekenhuis moest om behandeld te worden voor een gebroken kaak en een gebroken neus.

De politie is op zoek naar vijf jongens tussen de 11 en 14 jaar en bestudeert momenteel bewakingscamerabeelden uit de omgeving. Ze beschouwen de aanval als mogelijk gerelateerd aan geweld gericht tegen de LGBTI-gemeenschap, die volgens hen als een prioriteit wordt behandeld.

De vader van het meisje zegt ‘ongelofelijk trots’ te zijn op zijn dochter, die nu thuis aan het herstellen is. ‘Mijn kind Frédérique is geen transgender, ze zegt alleen dat ze is wie ze is’, zei hij tegen omroep NH Nieuws

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment