Politie wordt geconfronteerd met meer geweld bij demo’s en huiselijke incidenten

Politie wordt geconfronteerd met meer geweld bij demo’s en huiselijke incidenten

Er was geen algemene stijging van het aantal agressieve en gewelddadige incidenten waarbij politieagenten vorig jaar het doelwit waren, maar ze waren waarschijnlijker aangevallen tijdens huiselijke incidenten en tijdens demonstraties, volgens nieuwe politiecijfers.

In totaal hebben individuele agenten vorig jaar 13.000 meldingen gedaan van aanranding of bedreiging, waaronder 15 van poging tot moord, blijkt uit de cijfers.

Terwijl er meer gewelddadige aanvallen waren op de politie tijdens coronavirusdemonstraties, vaak met vuurwerk, waren er minder incidenten met mensen die dronken en wanordelijk waren na een avondje uitgaan. Dit komt omdat het nachtleven een groot deel van het jaar gesloten was.

Politieagenten werden 699 keer het slachtoffer van bedreigingen en geweld tijdens het ingrijpen in gevallen van huiselijk geweld – een stijging van 100 in 2020. Het aantal incidenten waarbij mensen achter een politieauto aanreedden, verdubbelde meer dan tot 108.

Politiewoordvoerder Peije de Meij zei dat de politie zich zorgen maakt over de impact van een steeds meer ontevreden bevolking en toenemende agressie tegen zowel de politie als anderen in overheidsfuncties.

‘Er zijn bepaalde groepen in de samenleving die het gezag van de overheid, hulpverleners en politie niet meer accepteren’, zegt hij. ‘In de wetenschap gebeurt hetzelfde. Feiten worden meningen die in vraag worden gesteld.’

Een deel van de samenleving, zei hij, wil de norm niet langer accepteren. ‘Het gaat veel verder dan de politie’, zegt hij. ‘Ik vind het belangrijk dat politici blijven laten zien dat geweld tegen mensen in de publieke belangstelling onaanvaardbaar is.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment