Politie verwijdert 218.000 foto’s uit database gezichtsherkenning

Politie verwijdert 218.000 foto’s uit database gezichtsherkenning

De Nederlandse politie zei vrijdag dat ze hadden verwijderd 218.000 foto’s uit hun gezichtsherkenningsdatabase vorig jaar, hoewel het onduidelijk is om hoeveel afzonderlijke mensen het gaat.

De politie zou de foto’s moeten verwijderen van mensen die niet langer als verdachte in een zaak worden beschouwd of door de rechtbanken niet schuldig zijn bevonden. De opruiming, zegt nieuwswebsite Nu.nl, is echter een eerste indicatie van hoeveel foto’s er ten onrechte werden bewaard.

De database, die eind vorig jaar nog meer dan 2,65 miljoen foto’s bevatte, stelt de politie in staat om beelden te vergelijken van bewakingscamera’s die bijvoorbeeld een plaats delict hebben vastgelegd om verdachten te identificeren.

Vorig jaar werden 116 mensen erkend, het hoogste aantal sinds de introductie van de software in 2016, maar het is onduidelijk hoeveel van hen uiteindelijk zijn veroordeeld.

In maart zei Nu.nl dat er mogelijk tienduizenden mensen onterecht in de database, de zogenaamde CATCH, zijn opgenomen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment