Politie sms’t 3.500 drugsgebruikers na inbeslagname van telefoons van dealers

Politie sms’t 3.500 drugsgebruikers na inbeslagname van telefoons van dealers

De politie in Nijmegen stuurt maandag een sms naar 3.500 drugsgebruikers, wier telefoonnummers ze op de telefoons van dealers hebben gevonden, om aan te geven waar ze hulp kunnen krijgen.

De nummers werden gevonden op telefoons van een tiental dealers die werden opgepikt na een grootschalig onderzoek naar een lokale drugsbende. Later dit jaar verschijnen tien mensen voor de rechter.

De Nijmeegse politiechef Lonneke Hordijk zei geschokt te zijn door de berichten op de telefoons, waarin gebruikers om krediet smeekten omdat ze geen geld meer hadden. In één bericht drong een vrouw er bij de bende op aan haar man geen drugs meer te geven. In een ander geval drong een echtpaar er bij de bende op aan om een ​​levering te doen voordat hun kinderen thuiskwamen.

Het sms-bericht dat de politie maandag verstuurt, verwijst mensen naar een website waar ze hulp kunnen krijgen bij het doorbreken van hun gewoontes.

De boodschap, zei Hordijk, is om mensen te laten zien dat ze niet alleen zijn en dat er hulp is. Daarnaast hoopt de politie dat mensen die slechts incidenteel gebruiker zijn van het bericht schrikken en overhalen om niet dieper in te gaan.

Het is niet de eerste keer dat de politie zich richt op drugsgebruikers wiens aantallen ze tijdens een onderzoek hebben gevonden. Een soortgelijke campagne vorig jaar in Zwolle, waarbij 750 gebruikers betrokken waren en ertoe leidde dat de website 3.000 keer werd bekeken.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment