Politie onderzoekt film van agenten die demonstrant aanranden in Den Haag

Politie onderzoekt film van agenten die demonstrant aanranden in Den Haag

De politie in Den Haag onderzoekt een film waarin te zien is hoe agenten een persoon die op de grond ligt slaan en schoppen nadat ze zijn aangehouden bij een demonstratie.

Uitzending West meldde dat de beelden werden gefilmd uit een flatgebouw met uitzicht op het Joubertplantsoen in de wijk Transvaal, tijdens een coronavirusprotest op zondag.

Een officier staat over een persoon die op de grond ligt, omringd door verschillende van zijn collega’s. De agent schopt de persoon tegen het hoofd, slaat hem met een wapenstok en roept naar hem: ‘Laat mijn buurt met rust en laat mijn stad met rust’.

De politie wil de details van de beelden niet bevestigen, maar zegt de omstandigheden te onderzoeken.

Een woordvoerder van de politie van de stad zei dat agenten tijdens het protest werden geconfronteerd met ‘buitensporig geweld van een groep van meer dan 50 mensen’ die hen aanvielen met illegaal vuurwerk.

Lokale politieke partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft schriftelijke vragen aan de gemeenteraad gesteld.

‘Je ziet hier agenten buitensporig geweld gebruiken’, zegt wethouder Arjen Dubbelaar tegen Omroep West. ‘Ik wil weten wanneer en waar deze beelden zijn opgenomen en wat de gebeurtenissen waren die tot dit gewelddadige gedrag hebben geleid.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment