Politie neemt recordvangst illegaal vuurwerk in Duitse bunker voor Nederlandse markt in beslag

Politie neemt recordvangst illegaal vuurwerk in Duitse bunker voor Nederlandse markt in beslag

Nederlandse en Duitse politie hebben beslag gelegd op record vangst van ruim 120 ton illegaal vuurwerk in het grensgebied met Duitsland, dat naar eigen zeggen waarschijnlijk op weg was naar Nederland.

Het vuurwerk, dat overeenkomt met het totale gewicht van vorig jaar in beslag genomen vuurwerk, werd gevonden in een bunker in Rheine, net over de Nederlandse grens bij Enschedé.

De bunkers in het gebied, die vroeger door de NAVO werden gebruikt om munitie op te slaan, zijn legitieme opslageenheden voor vuurwerk, maar worden vaak onderverhuurd aan gewetenloze dealers.

Verkopers en gokkers ontmoeten elkaar op sociale media om het transport vanuit de bunkers te regelen, wat, waarschuwde de politie, extreem gevaarlijk kan zijn.

Ook wordt er steeds vaker zwaar vuurwerk gebruikt om geldautomaten en bij demonstraties op te blazen en dat maakt de handel in explosieven volgens de politie interessant voor criminele bendes.

Er is nog niemand aangehouden in verband met de vondst in Rheine.

Elk jaar neemt de politie in aanloop naar de nieuwjaarsfeesten tientallen tonnen illegaal vuurwerk in beslag. Twee weken geleden politie 750 kilo vuurwerk onderschept vanuit Duitsland Nederland binnengesmokkeld. Vier mensen werden gearresteerd als onderdeel van een hardhandig optreden in het oosten en noorden van het land.

Eerder in oktober heeft de politie 3,7 ton uit een opslagcontainer in Tilburg in beslag genomen en twee mannen aangehouden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment