Politie neemt 735 kilo vuurwerk in beslag bij grenscontroles, vier mensen aangehouden

Politie neemt 735 kilo vuurwerk in beslag bij grenscontroles, vier mensen aangehouden

De Nederlandse politie heeft dit weekend vier mensen aangehouden voor het smokkelen van illegaal vuurwerk vanuit Duitsland naar Nederland, als onderdeel van een hardhandig optreden in het oosten en noorden van het land.

De aanhoudingen zijn gedaan na gerichte controles op auto’s dicht bij de grens bij Overdinkel en Rijssen in Overijssel.

In de eerste zaak werd bij een 31-jarige man en een 22-jarige vrouw 500 kilo vuurwerk in hun auto aangetroffen. In de tweede zaak, waarbij 22-jarige en 25-jarige mannen betrokken waren, ontdekte de politie 235 kilo vuurwerk.

Het vuurwerk is in beslag genomen.

Elk jaar neemt de politie in aanloop naar de nieuwjaarsfeesten tientallen tonnen illegaal vuurwerk in beslag. Zo heeft de politie eerder deze maand 3,7 ton uit een opslagcontainer in Tilburg in beslag genomen en twee mannen aangehouden.

Vuurwerkverboden

Ondanks de populariteit van de jaarlijkse vuurwerkwaanzin, dringen verschillende van de grootste steden van Nederland door met een totaal vuurwerkverbod met Nieuwjaar, waaronder Amsterdam en Rotterdam.

Vorig jaar werd een landelijk verbod ingesteld op de verkoop van gevaarlijker vuurwerk, waaronder vuurwerk en raketten, en werden er ook verdere beperkingen opgelegd vanwege de pandemie van het coronavirus.

Toch werd het verbod op grote schaal overtreden en raakten honderden mensen gewond en werden tientallen auto’s in brand gestoken. De politie en de hulpdiensten werden echter zo’n 30% minder keer opgeroepen dan tijdens ‘normale’ nieuwjaarsvieringen, zeiden ambtenaren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment