Politie neemt 3 ton cocaïne en 11 miljoen euro in contanten in beslag bij inval op boerderij

Politie neemt 3 ton cocaïne en 11 miljoen euro in contanten in beslag bij inval op boerderij

De politie heeft bijna beslag gelegd drie ton cocaïne en € 11,3 miljoen contant op een boerderij in het dorp De Kwakel, zo’n 25 kilometer ten zuidoosten van Amsterdam, meldde de Telegraaf dinsdag.

Zowel de drugs als het geld kunnen afkomstig zijn van een Zuid-Amerikaanse drugsbende. ‘De stapels pakjes cocaïne doen denken aan de drugsmagazijnen van El Chapo in Mexico en de VS’, meldt de krant.

De arrestatie werd vorige week gedaan, maar werd stil gehouden in het belang van zowel het onderzoek als de veiligheid, aldus de krant.

‘Toen we het gebouw doorzochten, konden we onze ogen niet geloven’, zegt de politiebron tegen de Telegraaf. ‘Het huis stond van onder de vloer tot bovenaan vol met blokken cocaïne en tassen vol geld. We vonden zoveel dat we extra forensische hulp en beveiliging moesten inroepen.’

Een politiewoordvoerder vertelde later aan de NOS dat de vangst een van de grootste drugsvangsten is die de Amsterdamse politie ooit heeft gedaan. In totaal is de vangst zo’n 200 miljoen euro waard, aldus de woordvoerder.

Op het adres stond niemand geregistreerd, maar een 54-jarige man is aangehouden. In het nabij gelegen Aalsmeer is een tweede verdachte aangehouden, een 29-jarige man uit Hilversum. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

De politie vond ook zes geweren, geluiddempers, munitie en geldtelmachines, evenals waardevolle flessen wijn, een boek over Mohammed Ali ter waarde van € 12.500 en een oldtimer.

Een poster van Marlon Brando als Don Corleone in The Godfather hing aan een muur in het pand. ‘We hebben alles gevonden wat je in films en series ziet over de Zuid-Amerikaanse drugswereld’, zegt de politiewoordvoerder tegen de NOS.

Politiechefs hebben gewaarschuwd voor de manier waarop Zuid-Amerikaanse drugsbendes Nederland binnenkomen en de afgelopen maanden zijn verschillende onderdanen van Colombia, Mexico en de Dominicaanse Republiek gearresteerd in drugslabs.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment