Politie neemt 1,5 ton cocaïne in beslag in Rotterdamse haven, verstopt in frituurvet en ananas

Politie neemt 1,5 ton cocaïne in beslag in Rotterdamse haven, verstopt in frituurvet en ananas

Politie en douane hebben de afgelopen dagen nog eens 1,5 ton cocaïne in beslag genomen in twee ladingen in de Rotterdamse haven.

Een week geleden werd 930 kilo cocaïne gevonden in een container uit Curaçao verstopt in gebruikt frituurvet. En woensdag werd 600 kilo gevonden in een zeecontainer ananas.

De twee bedrijven waar de zendingen naartoe gingen, in Ter Aar en Westland, wisten niets van de zendingen af, aldus de politie.

In september zei de Europese politieorganisatie Europol dat het toegenomen gebruik van zeecontainers om drugs te verbergen, de havens van Antwerpen, Rotterdam en Hamburg tot het nieuwe epicentrum van de Europese cocaïnemarkt had gemaakt.

Hoewel Antwerpen de grootste aankomsthaven voor cocaïne is, is het grootste deel van de drug ‘waarschijnlijk bedoeld voor organisaties die vanuit Nederland opereren, van waaruit de cocaïne verder wordt gedistribueerd naar andere Europese bestemmingen,’ aldus Europol.

Later die maand werden negen mensen gevonden met ademhalingsmoeilijkheden nadat ze vast kwamen te zitten in een container terwijl ze wachtten om een ​​drugszending op te halen.

Havenpolitiechef Jan Janse vertelde destijds aan de Telegraaf dat drugsbendes een methode gebruiken om een ​​container vol mensen de haven in te rijden. De chauffeur zet de container vervolgens neer in de buurt van de plek waar de drugs staan, zodat hij de drugs kan ophalen.

‘Dit is alleen mogelijk dankzij corrupte mensen die werken voor transport- en havenbedrijven’, zei hij. Ambtenaren vinden ook regelmatig containers met voedsel- en slaapruimtes, waarin de bendes zich verstoppen totdat ze bij de drugs kunnen komen, zei Janse.

Vorig jaar werd in Rotterdam zo’n 40 ton cocaïne verstopt in containers gevonden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment