Politie in Den Haag om overlast en onrust in andere steden te bedwingen

Politie in Den Haag om overlast en onrust in andere steden te bedwingen

De politie werd zaterdagavond opgeroepen om de onrust in Den Haag en verschillende kleinere steden te bedwingen, na de rellen van vrijdagavond in Rotterdam.

In Den Haag riep burgemeester Jan van Zanen zijn noodbevoegdheden in de wijken Schilderswijk en Transvaal in, nadat groepen jonge mannen branden hadden gesticht en vuurwerk naar de politie hadden gegooid. Een persoon gooide ook een steen door het raam van een ambulance die een patiënt naar het ziekenhuis vervoerde, omroep NOS gemeld.

De politie gebruikte paarden en waterkanonnen om de bendes op te breken en minstens zeven mensen werden gearresteerd. Volgens de politie raakten vijf agenten gewond bij de rellen.

In Urk, het trouwe protestantse voormalige vissersdorpje Urk, zijn acht mensen gearresteerd nadat tientallen jongeren de politie met vuurwerk hadden bekogeld. De politie stond vorig weekend al stand-by vanwege soortgelijke problemen.

Ook in het Limburgse Roermond, waar vier arrestaties werden verricht, in het Limburgse Stein en in Bunschoten, bij Utrecht, was de politie aanwezig. Ook in Katwijk aan Zee waren er meldingen van overlast.

Rotterdam

In Rotterdam zelf was veel politie aanwezig, maar geen herhaling van de rellen van vrijdagavond, toen honderden agenten werden opgeroepen om de orde te herstellen. Meer dan 50 mensen werden gearresteerd tijdens en na de problemen.

De politie heeft nu ook laten weten dat er in Rotterdam drie mensen gewond zijn geraakt door kogels, in plaats van twee, zoals aanvankelijk werd gemeld.

In Amsterdam en Eindhoven was de politie alert na berichten op sociale media dat er rellen gepland waren, maar echte incidenten bleven uit. nieuwswebsite Nu.nl gemeld.

In Amsterdam had zich een grote groep mensen verzameld op het Museumplein, maar verspreidde zich meestal tegen het midden van de avond, lokale omroep AT5 zei.

Amerikaans voetbal

Eerder op de avond werden twee Eredivisie-voetbalwedstrijden even stilgelegd nadat mensen het stadion binnendrongen en vuurwerk afvuurden.

De ellende was in Alkmaar, tijdens het AZ-NEC gelijkspel en in Almelo bij de wedstrijd Heracles-Fortuna.

Supporters mogen momenteel geen stadions meer binnen vanwege de beperkingen van het coronavirus.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment