Politie heropent onderzoek naar dood voormalig veiligheidsfunctionaris: AD

Politie heropent onderzoek naar dood voormalig veiligheidsfunctionaris: AD

Het lichaam van een voormalige militaire inlichtingendeskundige, vorig jaar dood aangetroffen in het bad in zijn huis in Amstelveen, is opgegraven omdat de zaak wordt heropend.meldde hij AD.

Hoewel de politie de dood van Hans van de Ven, die gespecialiseerd was in telefoontaptechnieken, begon te onderzoeken, concludeerde de lijkschouwer dat hij een natuurlijke dood was gestorven en werd het onderzoek stopgezet.

Nabestaanden betwistten de bevindingen echter en voeren campagne om het onderzoek opnieuw te laten starten. De opgraving van het lichaam, in opdracht van het openbaar ministerie, is de eerste stap in dat proces.

Het onderzoek lijkt zich te concentreren op twee belangrijke feiten die zijn ontdekt door het AD en de privédetectives die door de familie zijn ingeschakeld.

Ten eerste concludeerde de keuringsarts in 2021 na een externe inspectie dat Van de Ven moet zijn overleden aan een gescheurde buikslagader. Echter, een autopsie op verzoek van de toenmalige nabestaanden van Van Hilten wees uit dat dit niet het geval was.

Bovendien heeft onderzoek nu uitgewezen dat hij mogelijk al enkele dagen dood was voordat zijn lichaam werd gevonden, omdat hij sinds 29 januari niet had gereageerd op pogingen om contact met hem op te nemen.

De vrouw die bij hem woonde, Annique Botermans, werd echter op 4 februari op de hoogte gebracht van zijn dood. Ze zit momenteel in de gevangenis voor fraude.

Ook had ze volgens het AD 29 januari in haar agenda gemarkeerd als ‘Hans’ zwarte dag’.

forensisch onderzoek

Nu is het lichaam van Van de Ven opgegraven en naar het Nederlandse forensisch-wetenschappelijke instituut gebracht voor autopsie. Bronnen vertelden de krant dat het onderzoek mogelijk ook het nemen van monsters inhoudt om op gif te controleren.

Volgens het AD komt het zelden voor dat het OM in Nederland opdracht geeft tot opgraving van een lichaam.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment