Politie doet onderzoek naar aanranding na dood voetballer Jody Lukoki

Politie doet onderzoek naar aanranding na dood voetballer Jody Lukoki

De politie doet onderzoek naar een mogelijke mishandeling waarbij de oud-voetballer van Ajax en Twente Enschede Jody Lukoki is betrokken, die maandag plotseling op 29-jarige leeftijd is overleden.

De Nederlands-Congolese vleugelaanvaller zou afgelopen weekend tijdens een familiebijeenkomst in Almere zijn aangevallen. meldde de Paroolkrant.

Zondag ging hij naar het ziekenhuis met hoofdpijn en pijn in zijn knie. Doktoren besloten naar verluidt zijn been, dat ernstig geïnfecteerd was geraakt, te amputeren, maar hij raakte na de operatie in coma en kreeg maandag om 6 uur een fatale hartstilstand.

Politie in de regio Midden-Nederland zeiden dat ze een ‘incident’ aan het onderzoeken waren in Flevoland in verband met de dood van Lukoki. Ze bevestigden ook dat ze een formele klacht over een misdrijf hadden ontvangen, wat nodig is om een ​​onderzoek in te stellen.

Het Parool zei dat de speler ook last had van zuurstofgebrek dat mogelijk verband houdt met het gebruik van lachgas of lachgas.

De politie zei dat veel details nog steeds onduidelijk waren, inclusief waar het feest en de vermeende aanval plaatsvonden, en benadrukte dat de doodsoorzaak van de speler niet was vastgesteld.

Ajax academie

Zijn zaakwaarnemer, Menno Groenveld, vertelde de Telegraaf dat de familie ‘in shock en diep bedroefd’ was door zijn dood.

Lukoki was een product van de jeugdopleiding van Ajax en speelde 35 wedstrijden voor het eerste elftal voordat hij voor het seizoen 2013-14 werd uitgeleend aan Cambuur Leeuwarden.

Het was het begin van een nomadische carrière die hem naar PEC Zwolle, het Bulgaarse Ludogorets en de Turkse club Yeni Malatyaspor bracht.

Hij keerde in 2021 terug naar Nederland met FC Twente, maar liep een week na het tekenen van zijn contract in juli een ernstige knieblessure op op training en speelde nooit voor de club.

Hij werd in februari ontslagen uit zijn contract nadat hij was veroordeeld voor het mishandelen van zijn partner, waarvoor hij een gevangenisstraf van 80 uur kreeg.

Lukoki won drie interlands voor DR Congo en speelde 20 wedstrijden voor Nederland op jeugdniveau.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment