Politie doet inval in 13 adressen bij hardhandig optreden tegen hennepkwekerijen

Politie doet inval in 13 adressen bij hardhandig optreden tegen hennepkwekerijen

De politie heeft invallen gedaan op 13 adressen en heeft zes arrestaties verricht in een operatie om illegale cannabisplantages op te breken.

Defensiemedewerkers van de Dienst Bijzondere Interventies assisteerden bij de invallen in 12 panden in Enschedewaaronder een woning aan de Burgemeester Jacobsstraat, en een woning in het nabij gelegen Delden, op maandagochtend.

De zes verdachten worden beschuldigd van illegale hennepteelt en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Ongeveer 180 politieagenten en personeel namen deel aan de operatie, die volgens de politie mogelijk voor veel lawaai heeft gezorgd voor omwonenden.

Een woordvoerder zei dat de invallen onderdeel waren van een langlopend onderzoek naar cannabisplantages in de omgeving van Enschede. ‘Het kan zijn dat de operatie van vandaag ons nieuwe aanknopingspunten geeft voor andere panden of locaties die voor ons interessant zijn.’

Drugsproducenten spelen kat-en-muisspel met de politie terwijl ze proberen de cannabisplantages in de regio aan de Duitse grens te bestrijden. Vorige week de hele inventaris van een drugslab werd gedumpt gevonden in een recreatiebos buiten Enschede, compleet met jerrycans, kabels, planten en compost.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment