Politie breekt illegaal feest in Dalfsen op, menigte verzamelt zich in Alkmaar

Politie breekt illegaal feest in Dalfsen op, menigte verzamelt zich in Alkmaar

De oproerpolitie werd zaterdagavond ingeschakeld om een ​​einde te maken aan een illegaal feest voor het gemeentehuis in het Overijsselse dorp Dalfsen, waarbij live optredens waren inbegrepen.

Het feest zou plaatsvinden in een grote schuur vlakbij het dorp van 15.000 mensen, maar de gemeente dreigde de organisatoren met boetes als het door zou gaan. RTV Oost meldde.

In plaats daarvan begaven enkele honderden mensen en enkele artiesten zich naar het gemeentehuis, waardoor burgemeester Erica van Lente haar noodbevoegdheden inriep en de oproerpolitie inschakelde. Ze sloten de wegen naar het dorp af en braken het feest op, dat volgens de burgemeester uit de hand dreigde te lopen.

De politie kan nog niet zeggen of er iemand is aangehouden.

Ook in Alkmaar dreef de politie menigten uiteen die zich in de binnenstad hadden verzameld na de protestactie van zo’n acht café- en barbezitters. Toen de cafés sloten, verzamelde zich een grote groep bij de Platte Steenbrug, zingend en dansend.

Niemand kreeg een boete, aldus de lokale omroep NH Nieuws.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment