Politie arresteert koppel dat schapen doodde ‘mogelijk zonder verdoving’

Politie arresteert koppel dat schapen doodde ‘mogelijk zonder verdoving’

Politie hebben gearresteerd een man en een vrouw uit Deventer op verdenking van het doden van schapen en er zeker 15 keer vandoor gaan met het vlees.

Ze vermoeden dat de 35-jarige vrouw en haar 43-jarige partner in totaal zes schapen hebben gedood op velden in het Gelderse Wilp, mogelijk zonder verdoving, waardoor de eigenaren ingewanden en huiden hebben achtergelaten om te vinden.

Het paar is mogelijk ook betrokken bij de slachting van twee rammen op een kinderboerderij in Olst in maart 2020. ‘Hun nek was afgehakt en het vlees was op professionele wijze afgesneden. Het was een afschuwelijk gezicht’, zei een van de medewerkers van de dierentuin destijds.

Korte tijd later werden de resten gevonden van een ooi en een lam die behoorden tot een kudde bij Deventer.

De politie kon ter plaatse in Wilp gevonden DNA in verband brengen met de verdachten, die volgens de politie sinds begin 2020 actief waren.

Bij een inval in hun huis vond de politie grote hoeveelheden vlees in een vriezer, waaronder gestolen kippen.

‘Ze namen een serieus risico voor de volksgezondheid door deze dieren te slachten zoals ze deden’, zei de politie, eraan toevoegend dat ze de dieren ook veel leed hadden aangedaan als ze, zoals wordt vermoed, ze zonder verdoving zouden doden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment