Politie arresteert 10 mannen van dezelfde familie in onderzoek naar ondergronds bankieren

Politie arresteert 10 mannen van dezelfde familie in onderzoek naar ondergronds bankieren

De Amsterdamse politie heeft 10 mannen uit dezelfde familie gearresteerd na een twee jaar durend onderzoek naar het op grote schaal witwassen van geld, waarbij zowel contant geld als cryptovaluta waren betrokken.

De mannen, tussen de 24 en 60 jaar, zijn eerder deze maand aangehouden bij een reeks razzia’s in Amsterdam, Diemen, Almere en Paramaribo. zei de politie in een verklaring op donderdag.

Op de dag van de invallen, waarbij meer dan 200 mensen en 15 locaties betrokken waren, namen ambtenaren 1,4 miljoen euro in contanten in beslag, plus bitcoin, een pistool, luxeartikelen, telefoons en computers. Ze vonden ook geheime ruimtes in meubels en auto’s, waar geld kon worden opgeborgen.

Een gebouw in de Amsterdamse wijk Zuidoost was schijnbaar het hoofdkwartier van de operatie, maar de familie had ook ‘kantoren’ in de Pijp en Oost, aldus de politie.

Het onderzoek naar het witwassen van geld voor de internationale drugshandel begon twee jaar geleden.

Observatieteams registreerden hoe familieleden met zakken contant geld rondslingerden, maar grepen niet altijd in in het belang van het bredere onderzoek.

Bij één inval nam de politie echter 5 miljoen euro contant in beslag uit een woning in Purmerend. Een team van vader en zoon, Digenaaro en Delano B, kregen respectievelijk 3,5 en vier jaar cel Parool zei.

In een tweede geval gekoppeld aan het gezin in juni 2021 arresteerde de politie een man van in de vijftig in een huurhuis in De Kwakel, waar ze drie ton cocaïne en € 11 miljoen in contanten aantroffen. Het was de grootste drugs- en geldtransport ooit door de Amsterdamse politie. Hij kreeg later acht jaar cel.

Dinsdag werden zeven van de tien mannen die eerder in april waren gearresteerd in voorlopige hechtenis genomen, terwijl twee anderen werden vrijgelaten en een derde al was vrijgelaten.

De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment