Plantenliefhebbers, houd je ‘highdrangeas’ in de gaten

Plantenliefhebbers, houd je ‘highdrangeas’ in de gaten

Tuinbezitters moeten hun hortensia’s beter in de gaten houden, aangezien de kleurrijke planten steeds vaker het doelwit zijn van dieven, de ADVERTENTIE gemeld.

De krant suggereert dat sommige mensen geloven dat hortensiascheuten dat kunnen produceren wat is beschreven als ‘een intense high’ en mooie bloemen.

Terwijl het roken van hortensiascheuten niet wettelijk verboden is, is het stelen uit de voortuin van mensen dat wel.

De familie Paulided in Houten zag zaterdagochtend vroeg hun hortensia’s verdwijnen, uit de grond geplukt door een man op een motorfiets die werd betrapt op de bewakingscamera’s van een buurman.

De man passeerde eerst de bloemen, ging toen terug en groef twee witte hortensia’s op. De diefstal duurde niet meer dan een minuut en de familie vroeg zich af ‘wie zou dit soort dingen doen?’

Een korte zoektocht naar regionale media brengt soortgelijke diefstallen aan het licht in Badhoevedorp, Emmelord, Selwerd en Vinkhuizen dit jaar, en andere die teruggaan tot 2005.

Kweker Andries van der Woerd vertelde het AD dat slechts één van de vele soorten hortensia lijkt een hallucinerende stof te bevatten.

‘Je moet gewoon weten welke het is,’ zei hij.Maar let op: er zit ook blauwzuur in, een zeer giftige stof. Dus als het je lukt om high te worden, heb je ook nog zeker drie dagen hevige buikpijn.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment